TRABZON / SÜRMENE - Cevdet Cavit Şenkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2023-2024 yılı mezun öğrencilerimizden okulumuza ziyaret

Ock

Mezun öğrencilerimizden Köksal AYAR ve Osman BÜYÜKLİ okulumuz müdürü ve öğretmenlerine ziyarette bulunmuştur. Öğrencilerimizden Köksal AYAR Jandarma astsubay , Osman BÜYÜKLİ adli tıpta memur olarak görev yapmaktadır. Öğrencilerimize hayatlarında başarılar diler ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Öğrencilerimiz Yeşilay Kulübü etkinlikleri kapsamında bağımlılıkla ilgili bilgilendirildi.

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesi En İyi Cümle/Afiş Oluşturma Yarışmasına katılan okulumuz öğrencisi Şeymanur YAZICI ya emeğinden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Dilimizin zenginlikleri projesi okul yürütme komisyonu okul öğretmenlerine projeyi tanıttı.

Kas

“Bir dildeki sözlerin bütünü; söz hazinesi, söz dağarcığı, sözcük hazinesi, kelime hazinesi, kelime kadrosu, vokabüler” olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Söz varlığı, aynı zamanda bireyin öğrenme yaşantısı boyunca depoladığı birikimi ifade etmektedir. Söz varlığının önemi sadece bununla sınırlı kalmayıp bireyin anlama ve anlatma becerisini de etkilemektedir.

Sözcük ile kavram arasında yakın bir ilişki mevcuttur. Sözcük söylendiğinde onu karşılayan kavram akla gelir. Bunun gerçekleşebilmesi için de bireyin o sözcüğün anlamına hâkim olması ve sözcükle ilgili kavramı gözünün önüne getirebilmesi, zihninde canlandırabilmesi gerekir.

Sözcük ve kavram zenginliği aynı zamanda düşünce zenginliğine işaret eder. İnsanın sözcük ve kavram yönünden zengin bir birikime sahip olması, düşüncede de zengin olmasını sağlar. Öğrencilerimiz için söz varlığını en verimli şekilde artırmayı ve kullanmayı sağlayacak ortam ise okullardır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilçe düzeyinde düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında okulumuz öğrencisi Bayram KARADENİZ kompozisyon dalında birincilik elde etmiştir. Öğrencimizi, ailesini ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

12.sınıflarımız bugün işletmelerde beceri eğitimine başladılar.

Kütüphanemizi yenileme çalışmalarımız  tüm hızıyla devam etmektedir.

Nis

SAMSUN GEZİMİZ

Sağlık Temizlik Beslenme Panosu güncellendi.

Yeterli ve dengeli beslenme broşürlerinin dağıtımı yapıldı